27 oktober 2023
19:30

Kungsörs IK

Referat: HC Örnen/Örebro HU - Kungsörs IK

Det blev en jämn match under fredagskvällen på Trängens IP mellan HC Örnen och Kungsörs IK. Det var dock till slut Kungsörs IK som fick med sig alla tre poängen hem när de kunde vinna med 3-4.

På förhand var det en oviss match som skulle spelas på Trängens IP under fredagskvällen då matcherna mellan HC Örnen och Kungsörs IK historiskt sett varit jämna matcher. Båda lagen uppvisar ett diciplinerat spel i inledningen av matchen och man delar på att vara det spelförande laget. Det är HC Örnen som kan ta ledningen när Hampus Lindén sätter 1-0 efter 04:23 i den första perioden. Spelet fortsätter på samma vis men kanske med ett visst övertag för Kungsörs del vilket man också utnyttjar då man gör 1-1 efter ungefär halva första perioden. Detta blir också det sista målet i den första perioden och ställningen är 1-1 i den första pausen.

I den andra perioden fortsätter båda lagen på inslagen väg och man släpper inte till så många farliga målchanser, trots att spelet böljar mellan zonerna. Efter halva perioden får HC Örnen chansen i powerplay vilket man också förvaltar på bästa sätt när Anton Davidsson sätter 2-1 till HC Örnen samt att han gör sitt första mål i HC Örnens tröja. Kort därefter drar HC Örnen på sig en utvisning och ger Kungsör chansen i powerplay. I kommande powerplay kvitterar Kungsör återigen HC Örnens ledning till 2-2. Med cirka 40 sekunder kvar av den andra perioden drar HC Örnen på sig ytterligare en utvisning och tyvärr för HC Örnens del är Kungsör återigen effektiva i powerplay när de tar ledningen med 2-3 med 30 sekunder kvar av den andra perioden, vilket också är ställningen i den andra pausen.

I den tredje perioden får HC Örnen i sin tur tidigt ett powerplay och det ska visa sig att båda lagen är väldigt effektiva i denna spelform under kvällen. HC Örnen kan kvittera till 3-3 efter mål av Alvar Johansson, endast 02:08 spelat av den tredje perioden. Spelet präglas återigen av att lagen turas om med att vara det spelförande laget. Efter 12:41 blir det en oturlig studs för HC Örnen när pucken ska spelas ur egen zon, där pucken istället hamnar framför det egna målet till en fri Kungsör-spelare och Johan Pettersson kan sätta 3-4 till Kungörs IK. HC Örnen gör en del försök i att komma ikapp Kungörs ledning men man lyckas tyvärr inte med att få in någon kvitteringspuck och slutresultatet blir således 3-4 i Kungsörs IK:s favör.

Det blev en välspelad och tempofylld seriefinal mellan HC Örnen och Kungsörs IK och fortsätter lagen med detta spel så är det stor sannolikhet att båda lagen håller sig i toppen av tabellen när serien ska summeras i februari. Nästa match för HC Örnens del är på fredag den 3 november när man ska ta emot Västerås Pickles HC på Trängens IP.